Dag Erik Pedersen: Jeg gleder meg til hver eneste båttur

Dag Erik Pedersen er en av våre mest kjente og folkekjære programledere og idrettsprofiler, og han er i disse dager aktuell med den boken «Mesterne», hvor han har samlet 12 av utøverne som var med å definere seersuksessen Mesternes Mester.
Gjennom en lang karriere både som sykkelproff, NRK profil i 25 år og en av landets mest ettertraktede foredragsholdere, har han alltid hatt kalenderen full.
Men hva gjør Dag Erik når han virkelig trenger å slappe av? «Stikkordet er en båttur, det å være borte fra hverdagsstresset, ha telefonen på lydløst, det er den beste rekreasjonen,» sier Dag Erik.

Mesternes Mester – historiene om kampene for å bli best

Den lange idrettskarrieren på toppnivå som sykkelproff med over 43 registrerte proffseire, har gitt Dag Erik Pedersen mye kunnskap om hva som skal til for å bli en mester. Dessuten har han ledet 8 OL for statskanalen og over 40 VM sendinger.

Allikevel ga arbeidet med Mesternes Mester et mye dypere innblikk i hva som skal til for å bli best i i mange idretter, ikke bare ski, friidrett, langrenn, skøyter eller sykkel som Dag Erik var vant til å jobbe med.

«Som journalist og tidligere utøver sjøl, måtte jeg forstå den enkelte deltager i Mesternes Mesters historie, jeg måtte forstå hvordan de hadde tenkt, hvordan de hadde trent, foreldrenes rolle, trenerne – hele reisen, sier Dag Erik. Først da får du et komplett bilde av hva som kreves. En viktig fellesnevner, er evnen til å sette seg knalltøffe mål - og oppnå dem», sier Pedersen og fortsetter: «Gjennom portrettene jeg laget til hver programserie ble jeg godt kjent med «Mesterne» som mennesker.

Det har vært med på å gi programmet historiefortellingen man trenger for å forstå hvem deltagerne er og om hva som må til for å nå toppen. Det å skrive bok har vært en lærerik og en spennende reise. Men det er et enormt arbeid med og jeg har på mange måter lært utøverne enda bedre å kjenne gjennom arbeidet med boka. Det er godt å være i mål nå, det var fint å sette et endelig punktum for et tv-eventyr som varte i 12 år og som ble ufattelig mye større enn jeg noen gang hadde forestilt meg.

 

Fra sykkelglede til båtglede

Livet på sjøen er som balsam for meg, det fjerner stress fra kroppen med øyeblikkelig virkning. Når jeg tusler ut på brygga her i Helgeroa for å gjøre klar min Nordkapp og kjører rolig ut på fjorden, er det som et å være i et helt annet liv, der alle hilser på alle og alle er på vannet i samme ærend; kose seg. Jeg digger båtlivet, sier Dag Erik. I år hadde jeg min siste båttur 7. november – i nydelig vær. Jeg synes forresten at altfor mange tar båtene opp for tidlig.    

«Jeg er på fjorden i min nyinnkjøpte Nordkapp Enduro 805 så jeg ofte jeg kan. Gjerne sammen med familien min. En favoritt er rolig fjordtur til Brevik i Telemark, sette oss på Sjøloftet og bestille en av Norges beste pizza. Så bruker vi god tid hjem til Helgeroa igjen og nyter de varme sommerkveldene sammen på den måten. Men jeg bruker også mye tid alene i båten, rett og slett som ren rekreasjon.

Her er kaptein Pedersen på tokt i Helgeroafjorden med eldstedatteren Andrea og barnebarna Luna og Liam

Faktisk så har jeg skrevet mye av boka om bord i Nordkapp´n.  Veldig ofte tok jeg med meg Mac ´n, ankret opp et idyllisk sted og satt der blant måker og bølgeskvulp og skrev om heltene i «Mesterne». Det morsomme med boka er at flere av dem jeg har skrevet om også har Nordkapp-båter, både Dag Otto, Aksel og Helene Olafsen er fan av samme båt som meg.»

Om den spennende boka «Mesterne» kan Dag Erik avsløre følgende:

«Boka kan leses av alle, fra barn til eldre – samme målgruppen som TV programmet. Forskjellen er at dette er bokversjonen - og går lang dypere i historiene».

Vi gleder oss allerede til å møte Dag Erik og alle dere andre på sjøen neste sesong.

 

Og til alle som har lyst til å kjøpe boken, klikk deg inn her for å få en signert utgave!

Snarveier