Dag Erik Pederesen

Dag Erik Pedersen er heller ingen nybegynner når det kommer til båtlivet. Den første båten hans var en stor trebåt han arvet fra pappa Odd.

Etter noen år med mye arbeid konverterte den kjente programlederen til glassfiberbåt fordi han ikke lenger hadde tid til det omfattende vedlikeholdsarbeidet som krevds. Trebåten ble overtatt av andre som hadde bedre muligheter for å ta seg av den og Dag Erik måtte ut i markedet å se etter ny båt. Ekstra hyggelig for oss er det at han valgt en Nordkapp med Evinrude E-tec G2 motor.

Båten er en Nordkapp Enduro 805 med en kraftig 300 hk Evinrude motor. Det skal bli spennende å høre hvilke erfaringen har gjør seg i løpet av sommeren.

 

 

Dag Erik så etter en båt som kunne dekke akkurat hans behov. Siden han bor i Helgeroa måtte han ha en båt som tålte litt sjø og har gode sjøegenskaper, for her kommer havet rett inn.

Han ville også ha komfortabel plass til noen ekstra passasjerer og muligheter for overnatting for to personer. Et av de viktigste kravene var likevel at det skulle være enkelt å bruke båten. Dag Erik presiserrte at sommeren er en hektisk tid for ham og han ønsket seg en båt han kunne hoppe ombord i å være ute av havna i løpet av noen minutter. Altså ble en full-kalesjebåt ikke så aktuell aktuelt.

At en senterkonsoll båt passer rett inn i denne kravspesifikasjonen er det liten tvil om. Og når båten er utstyrt med ankervinsj, baugpropell og stor Garmin kartplotter er den i tillegg ekstremt enkel å håndtere. Det er enklere å manøvrere og legge til med  den båten i trange havner, enn med en liten jolle.

Trykk her for å gå direkte til Enduro 805.

© 2020 Nordkapp Boats - Umbraco CMS fra MarkedsPartner - Personvern og vilkår - Bruk av informasjonskapsler