Custom Projects: Enduro 805 WaterSport Edition med Helene Olafsen

Da Helene Olafsen stilte spørsmålet "tror dere at dere får til å lage en vaskeekte wake-surf-båt?", kjente vi at den utfordringen skal vi ta på strak arm. Og for en båt det ble! Vi har tatt utgangspunkt walk-around-båten Enduro 805, et konsept vi følte ville fungere perfekt for en funksjonell vannsport-båt. Dette er historien om hvordan Enduro 805 WaterSport ble til.

Ideen om en egen båt for vannsportaktiviteter ble til sommeren 2021, under en lengre diskusjon med tidligere snowboarder Helene Olafsen om "den perfekte båten". For Helene er et aktivt liv også fullt ut gjeldende på sjøen, og kombinasjonen av en båt som fungerer godt i det daglige liv samtidig som den kan endres til å bli en fullblods vannsportbåt ble raskt nevnt under diskusjonen vi hadde. "Hvordan kan vi få det beste fra to verdener"?

Vi satt i gang med tankeprosessen ganske raskt og kikket igjennom hvilke båter som kunne ha potensial til å møte både de praktiske behovene til en dagsturbåt samtidig som den enkelt kunne transformeres til en båt spesielt egnet til vannsport. Valget falt raskt på walkaround-båten Enduro 805. Typiske wakesurf-båter har ofte hatt andre kjøreegenskaper enn tradisjonelle V-skrog, og vi ønsket å kombinere kjøreegenskapene fra V-skroget med vannsport-egenskapene fra mer flatbunnede skrog.

Sammen med Garmin (som skal ha en stor(!) takk for gjennomføringen av dette) satt vi oss også ned for å se på hvilke utstyr vi hadde behov for i båten, slik at vi kunne gi føreren av båten full kontroll over båtens funksjoner og samtidig ha kontroll på alt som foregår bak båten. Dette gjorde at vi måtte tenke på utsiden av boksen, noe som resulterte i mye avansert utstyr i denne båten. 

I samarbeid med Mercury fikk vi muligheten til å velge motoren vi følte ga båten den kombinasjonen av kraft og komfort som passet båtens bruk godt. Det hele ble rett og slett en rå båt og kraftpakke.

 

For å følge Nordkapp på Facebook: https://www.facebook.com/NordkappBoats 

For å følge Nordkapp på Instagram: https://www.instagram.com/nordkappboats/

For å følge Nordkapp på Youtube: https://www.youtube.com/c/NordkappBoatsAS 

For å følge Helene Olafsen på Instagram: https://www.instagram.com/heleneolafsen/