Hvem passer bowrideren for?

Bowrideren blir ofte omtalt som en familiebåt, hvor fokuset i båten er på cockpit. Men et godt utgangspunkt for å finne ut av om bowrideren passer for deg er å gå igjennom de behovene du eller din familie sitter med. Vi har listet opp et knippe områder som kan hjelpe deg på veien.

7 meter bowrider. Avant 705.

Bowrideren er en meget praktisk og familievennlig båt, hvor det beste fra daycruiseren og skjærgårdsjeepen kombineres. Enkel adgang til cockpit, havnekalesje som monteres og demonteres på få minutter, samt stort beskyttet akterdekk er alle gode grunner til å vurdere denne båttypen.

Utforsk Avant 705

Skrogdesign, funksjon og utforming av dekket – hva du kan forvente

Skrogdesignet på bowridereren varierer fra merke til merke. Noen bowridere har brattere skrogvinkel, mens andre har buttere skrog. Skrogets designtype vil alltid gi deg noen fordeler og noen ulemper, det viktigste er å være klar over hva du velger basert på dine behov. På generell basis går ofte skarpere skrog «lett» i sjøen og skjærer bølgene godt, mens buttere skrog har fordelen av god plass innvendig og følelsen av en stor båt. Her må du rett og slett følge behovene dine og magefølelsen.
Et annet område du bør vurdere er plassering av vindskjerm. På bowridere hvor denne er plassert langt frem får du utnyttet plassen bak vindskjermen godt, mens du mister solsengplass på fordekket. Igjen vil behovene dine være viktige for hva du bør velge. Fordelen med en stor baugplass er muligheten for å bruke både baug og akter av båten aktivt i tillegg til at du finner god plass i stuverom og dørkplass til bagasje.
Sitteområdene varierer også utfra båtens design, tenk igjennom om du er ute etter U-sofa, L-sofa eller akterbenk. Alle har sine klare fordeler og ulemper, her velger du basert på ditt behov.

Nyt sommerdagene i bowrider.

 

Utforsk Avant 705

Bowridere fra Nordkapp