Nordkapp Enduro 805 - en populær kombinasjon av skjærgårdsjeep og daycruiser

Enduro 805 har vært et av signalproduktene innen kategorien skjærgårdsjeep fra Sarpsborgbedriften Nordkapp Boats. Med sine over 8 meter i lengden og 2,5 meter i bredden kjennetegnes den av meget god plass, sjødyktighet og høy komfort. I denne artikkelen har vi kikket nærmere på en del av disse detaljene som har gjort Nordkapp Enduro 805 til en av de mest populære modellene blant de større skjærgårdsjeepene på markedet

 

Det startet med Enduro 760, og en litt annerledes idé

I 2012 kom båten Enduro 760, som på mange måter representerte en ny generasjon skjærgårdsjeep fra Nordkapp sin side. Frem til dette tidspunktet hadde båtene Enduro 590 og Enduro 600 representert skjærgårdsjeepene fra selskapet og med Enduro 760 introduserte man både kabin, badeplattformer og kalesjeløsninger på samme tid. Dette gjorde Enduro 760 til en av de største og mest utstyrte skjærgårdsjeepene på markedet. Mange la raskt merke til et av kjennetegnene ved denne båten; den store solsengen på fordekket med tilhørende nakkestøtter. Espen Thorup, designeren av Nordkapp-båtene, hadde høyt fokus på de sosiale sonene i båten da Enduro 760 ble tegnet: "Målet mitt var å tegne og utvikle en båt med plass til flere passasjerer enn tidligere, og endre skjærgårdsjeepen fra en transportbåt til en dagsturbåt. Med Enduro 760 ble plutselig dagsturmulighetene også supplert med overnattingsmuligheter i en kabin som ikke sto tilbake for daycruiserne", sier Thorup.

 

 

Blant mange av de populære detaljene i Enduro 760 var solsengen på fordekket, høy og oversiktlig sitteposisjon for fører og passasjer, stor L-sofa og tilgjengelig pantry. I kabinen fant du også tilgjengelig toalett og soveplass til 2-3 personer. Båten ble brukt av mange som weekend-cruiser på grunn av tilgjengelig kalesjeløsning for hele akterdekket, men den mest populære kalesjeløsningen på båten var sprayhood og kalesje for fører og passasjer.

Enduro 760 ble produsert fra 2010 og frem til Enduro 805 ble introdusert foran båtsesongen 2017.

 

Enduro 805 blir født - Nordkapp videreutvikler konseptet "skjærgårdsjeep med kabin"

Da Nordkapp Enduro 805 kom på markedet i 2017 var de fleste av de mest populære detaljene fra forgjengeren Enduro 760 med. I tillegg ble utformingen av kabinen endret, med nye vinduer som slipper inn mye lys og gir deg god sikt ut av båten. Båtens baugparti og skrog fikk med Enduro 805 formene og designet mange kjenner igjen fra Nordkapps moderne designspråk, og et høyt fribord ga utgangspunktet for en sikker og familievennlig båt. 

Detaljene i Enduro 805 er derfor mange. I videoen under kan du bli med på en guidet tur om bord i båten, sammen med Dag Otto Lauritzen som tar deg gjennom dette: 

 

Kabinen - et yndet sted for barna eller flott overnattingssted

Et av de mest populære stedene for barna i Enduro 805 er kabinen. Enduro 805 er av mange ofte brukt som dagsturbåt ut til holmer, øyer eller på tur til venner med hytter og steder langs sjøen. På veien hjem på kveldene blir det ofte kjøligere på dekk, noe som gjør muligheten for å trekke seg tilbake og ned i kabinen til et godt sted for barna. Kabinen er utstyrt med gode madrasser, egen vask som du kan tilknytte vanntank og ferskvannsanlegg, toalett (enten porta potti eller elektrisk ferskvannstoalett med landtømming) og oppbevaringsplass. Kabinen er belyst med LED-belysning og er et flott sted å våkne opp en solfylt sommermorgen.

 

De sosiale sonene - og sonene for rekreasjon

Enduro 805 har flere sosiale soner, noe som har vært i fokus hos designer Espen Thorup. Her er noen av våre favoritter:

Solsengen på fordekket

Solsengen på fordekket av Enduro 805 er et av de mest synlige kjennetegnene ved båten. Solsengen har to nakkestøtter som gjør det til en drøm å sitte foran her mens du leser en bok, slapper av og prater eller bare nyter utsikten fra fordekket. 

 

L-sofaen - med plass til hele familien

Den store L-sofaen gir Enduro 805 et flott sted for å nyte sommerdagene. Benken kan du flippe opp for å komme til stuerommene i akterbenken, og det medfølgende bordet er tilpasset formen på benken slik at det er enkelt og praktisk å bruke som spisebord. Dette bordet passer også nede på benken slik at du kan lage en solseng på akterdekket. Solsengen her får plass til et par voksne eller god plass til barna. Det er også to ekstra sitteplasser ved bordet bak førerstolene, hvis du ikke velger å utstyre båten med pantry. Båtens pantry vil da befinne seg bak førerstolene, og her får du mulighet for kokebluss og utslagsvask med ferskvannsanlegg.

 

Badeplattformene - et sted for å slappe av og et populært område for bading

Badeplattformene på Enduro 805 gjør at båten passer veldig godt til bruk på dagsturer til holmer og øyer, eller til å bade fra når du er ute på sjøen. Badestigen gjør det enkelt å komme opp fra vannet, noe som er viktig når barna bruker plattformen til å bade fra. Badeplattformene er utstyrt med to luker for å stue vekk tauverk og dregg, men et utstyr som har vært populært på Enduro 805 er ankervinsj som du kan betjene fra kontrollpanelet ved førerplassen eller ved bruk av fjernkontrollen.  

 

Ønsker du å lese mer om Enduro 805, se bildegalleri eller tekniske data? Da finner du informasjonen du trenger på www.nordkapp-boats.com. Her finner du også konfigurator hvor du kan bygge din egen Nordkapp Enduro 805.