Fra innerst i Oslofjorden og utover

En Noblesse 830 Kundehistorie

Livet leves best på bølgene når det gjelder Pål Sigurd Anthonsen og hans samboer Ingunn Cecilie Jensen. Nordkapps Noblesse 830, en 8 meter lang daycruiser som passer perfekt til deres livsstil, er deres perfekte match for sjølivseventyr.

Havet kalte tidlig på det norske paret. Barndommen til Ingunn var preget av seiling, mens Pål navigerte sin første båt, en 8-fots Pioner, allerede da han var åtte år gammel. Lidenskapen for båtliv, og særlig motorbåter, har vokst med årene. "Vi trives begge på sjøen, ja, vi trenger faktisk å være på sjøen om sommeren for å føle oss på vårt beste", sier Pål.

"Noblesse 830 dekker alle behov - alt fra korte soloturer for soling og bading til måltider på vannet, venneturer eller eventyr med overnatting. Den er utrolig allsidig," sier Pål.

Siden paret bor i Bærum, bare 20 minutter utenfor Oslo, legger de ofte ut fra inne i Oslofjorden. Den idylliske naturen i denne regionen, med mange kystrestauranter og tilgjengelige havner som Aker Brygge, Vollen, Drøbak og Son, gjør den til et godt utgangspunkt for spontane utflukter.

 

I løpet av sommermånedene er hytta i Hurum et viktig knutepunkt for større oppdagelsesferder. Reisene deres har allerede tatt dem til fantastiske steder som Hvaler, Koster, Strømstad, Tønsberg og Kragerø - noen av destinasjonene ligger over 100 kilometer unna. I år vil de gjerne flytte grensene ytterligere om bord på Noblesse 830.

Pål og Ingunn har tilbrakt store deler fritiden sin på sjøen, og de kjenner godt til Noblesse 830s robuste egenskaper. "Den håndterer sjøen eksepsjonelt godt, beskytter oss mot vær og vind og håndterer store bølger uten problemer.  I tillegg er vår Noblesse 830 utstyrt med automatisk trimplan som forbedrer stabiliteten ytterligere", sier Pål.

 

Pål forteller også om andre oppgraderinger: "Vi installerte thrustere både foran og bak på båten, noe som gjør det utrolig enkelt å manøvrere på trange steder, for eksempel i havner. Jeg var spesielt imponert over hvor mye hekkthrusteren forbedret manøvreringen. Med den kan båten rotere rundt sin egen akse uten problemer ved hjelp av joystickene"

"Det var to viktige faktorer som gjorde at vi valgte Nordkapp som produsent: båtenes enestående design og funksjonalitet, men også det levende fellesskapet som omgir merket. Da jeg ble Nordkapp-eier, ble jeg enda mer glad i dette fellesskapet. Det føles som å være en del av en stor familie der eiere, forhandlere og produsenten støtter hverandre, deler innsikt og samles på arrangementer", sier Pål.

 

Noblesse 830 er det tredje Nordkapp-fartøyet som Pål og Ingunn eier. Reisen deres med Nordkapp begynte med Enduro 605, en midtkonsollbåt som passet deres opprinnelige behov. I takt med at ønskene deres utviklet seg, oppgraderte de til den mer familievennlige og sosiale daycruiseren Noblesse 660, som var nesten perfekt, bortsett fra at de trengte mer plass. Noblesse 830 ble lansert i rett tid, og ga dem den ekstra plassen og det bedre oppholdsarealet de ønsket seg. Foreløpig har paret ingen planer om å skaffe seg en ny Nordkapp med det første.

Med Noblesse 830 beriker de kveldssamlingene med venner og legger til rette for lengre oppdagelsesferder. Livet til sjøs er synonymt med glede for Pål og Ingunn. De nyter hvert øyeblikk om bord på sitt elskede fartøy fra april til oktober.

 

De er erfarne båtfolk, så Pål og Ingunn oppfordrer alle som drømmer om en lignende livsstil, til å ta steget. "Begynn reisen", anbefaler de. "Velg en båt som passer budsjettet og behovene dine, men viktigst av alt, bare kom i gang."

Opplev Noblesse-serien

Bli med i Nordkapp-familien

Få eksklusive invitasjoner til arrangementer, oppdateringer om nye båtmodeller og viktige båttips.