Forskellige båter for forskjellige mennesker: Å finne riktig båttype for dine eventyr

Enhver erfaren seiler har begynt et sted, og jeg er intet unntak. Jeg kan fortsatt huske suset av begeistring som strømmet gjennom kroppen min da jeg først fikk vann under føttene, om man kan si det slik. Det er ingenting som slår følelsen av å kjenne vinden blåse gjennom håret mens du seiler over vannkanten, med en horisont av uendelige muligheter foran deg. Men la oss ikke legge skjul på at det kan være overveldende å komme inn i båtverdenen. Etter min mening er en av de vanskeligste avgjørelsene å velge riktig type båt.

Skjærgårdsjeep - allsidighet på sitt beste

Slik jeg opplever det, Enduro 705 er et godt eksempel på hva en skjærgårdseep kan tilby. Takket være den balanserte konstruksjonen og den midtplaserte styreposisjonen er disse båtene ofte enkle å navigere, noe som gjør dem til en favoritt både blant erfarne båtfolk og nybegynnere. Roret gir uhindret 360-graders sikt, og den lette konstruksjonen gjør båten smidig. Utformingen maksimerer dekksplassen og gir enkel tilgang fra baug til akter. Skjærgårdsjeepen er et utmerket valg for dem som ønsker å delta i ulike vannaktiviteter - fra å snorkle og dykke til å slappe av på dekk. I tillegg har båten en god balanse mellom stabilitet og fart, noe som gir en allsidig opplevelse som passer for både fritid og mer aktive aktiviteter.

Vanlige funksjoner på skjærgårdsjeeper:

 • Smidige kjøreegenskaper som gjør båten egnet for alle erfaringsnivåer.
 • Midtstilt styrekonsoll som gir 360 graders sikt og gjør det enkelt å bevege seg fra baug til akter.
 • Minimalistisk og praktisk design.

 I Enduro 705 har du alltid full kontroll.

RIB-båter - valget for eventyrere

Gå ombord i Airborne 7, en spennende type RIB. For spenningslystne som meg selv er dette de perfekte båtene for en actionfylt dag på sjøen. Disse båtene har kjøreglade skrog og slitesterke pontonger som gjør dem utrolig stabile og enkle å håndtere. RIB-båtene er svært allsidige og brukes til mange ulike aktiviteter, fra fritidscruise og vannsport til redningsaksjoner og militære formål. Båtenes lave vekt og smidighet gjør dem ideelle for rask manøvrering og fartsfylte opplevelser. En RIB-båt gir uovertruffen sikkerhet, uansett om man ferdes i rolige farvann eller i urolig sjø. Dette er et utmerket valg for eventyrlystne, og med den luksuriøse Airborne-serien får du en flott kompanjong for spennende dagsturer med venner. Lett, smidig og sterk - nettopp det er en RIB-båt for deg.

Vanlige RIB-funksjoner:

 • Kjøreglade skrog og oppblåsbare pontonger gir holdbarhet og imponerende stabilitet.
 • Den lette konstruksjonen gir smidige kjøreegenskaper og høye hastigheter med økt drivstoffeffektivitet.
 • Sporty utseende og minimalistisk design.

Airborne 7 viser fjorden hvem som bestemmer.

Daycruisere - Luksus og fritid kombinert

Noblesse 720 er mitt valg når jeg ikke vil gå på akkord med komforten. Daycruiseren er, som navnet avslører, et utmerket valg for dagsturer på vannet, og du har også mulighet til å overnatte om bord takket være den komfortable sovelugaren. Slike båter har vanligvis luksuriøse sitteplasser, solterrasse og soveplass. Daycruisere gir en overdådig båtopplevelse for dem som ønsker å nyte en dag på vannet uten å gi avkall på livets luksus. Enten det er snakk om en romantisk utflukt eller en eksklusiv utflukt med venner, er en daycruiser noe for seg selv.

Vanlige daycruiser-funksjoner:

 • En komfortabel, skjermet cockpit som gir ly for vinden og høye fribord for ekstra sikkerhet.
 • Rikelig med sosiale områder i cockpit/ akter og en koselig sovelugar for kortere opphold til sjøs.
 • Luksuriøs design og bekvemmeligheter.

Nyter livets solside i Noblesse 720.

Bowriders - sporty og familievennlig

Møt Avant 705, en perfekt familiebowrider med noe utenom det vanlige. Det som gjør den til noe helt spesielt for meg, er hvordan den kombinerer den romslige utformingen til en båt med midtkonsoll med den beskyttede cockpiten til en daycruiser. Begrepet "bowrider" kommer av båtens utforming, som har et åpent baugområde med sitteplasser som gir uhindret utsikt over omgivelsene. De romslige sitteplassene i baugen og akterut gjør båten til en naturlig samlingsplass for hele familien. Den smarte utformingen av cockpiten gjør at alle - både voksne og barn - kan nyte turen komfortabelt. Du får en stabil og lettkjørt båt med mye plass og sportslige kjøreegenskaper.

Vanlige bowrider-funksjoner:

 • Romslig design og en beskyttet cockpit med mange sitteplasser i baugen og akterut.
 • Smidige kjøreegenskaper og sportslige kjøreegenskaper.
 • Elegant og sporty design.

Avant 705 har plass til hele familien.

Styrhusbåter - valget for erfarne sjøfarere

Hvis du leser min forrige artikkel om helårs båtliv, vet du hvorfor styrhusbåten tiltrekker meg. Hvis vi sjekker ut Coupe 830, har vi et perfekt eksempel på den elegansen og komforten en styrhusbåt kan gi. De innelukkede styre- og lugarområdene gjør denne båten ideell for dem som ofte ferdes ute i varierende værforhold. Styrhusbåter er ideelle for lange seilaser til sjøs takket være et rikt utvalg av luksuriøse fasiliteter og store sosiale områder og soveplasser. Den er også et komfortabelt og praktisk valg hvis du pendler fra hytta eller øya til fastlandet. Styrhuset gir ly, noe som gjør det mulig å nyte båtlivet hele året. Båten egner seg godt til langturer og har rikelig med stuveplass.

Vanlige styrhus-funksjoner:

 • En romslig sovelugar og bad med luksuriøse fasiliteter.
 • Et stort styrhus som gir ly for vær og vind, noe som gjør båten egnet for båtliv året rundt.
 • Elegant design som gir et fantastisk utseende og stabil ytelse.

Det er alltid plass til kvalitetstid inne i styrehuset på Coupe 830.

Å velge din følgesvenn til sjøs

Jeg håper denne guiden hjalp deg med å forstå hva som skiller de ulike båttypene fra hverandre. Når du skal velge riktig båt for din livsstil, bør du alltid tenke på hva du setter mest pris på, og ta deg tid til å sette deg inn i hvilke egenskaper som passer best til dine behov. Besøk din lokale Nordkapp-forhandler, så hjelper vi deg med å finne din ideelle følgesvenn til sjøs.