Daycruiseren Nordkapp Noblesse 720 - gjør sommerdrømmen til virkelighet

Senket dørk gir bedre beskyttelse, lavt tyngdepunkt og sportslig design

Noblesse 720 ble sammen med Noblesse 660 de første båtene hvor Espen Thorup designet en senket dørk for å gi bedre beskyttelse for fører og passasjerer, lavere tyngdepunkt og opprettholdelse av en sportslig designprofil. "Da jeg tegnet Noblesse 720 var det viktig for oss å lage en daycruiser som forbedret komforten for alle om bord. Ved å senke dørken i cockpit fant vi nøkkelen til å beholde vinkelen på vindskjermene, og dermed opprettholde det estetiske,  samtidig som vi forbedrer de praktiske egenskapene ved båten. Ståhøyden under kalesjen økte også og dermed fikk man det mer romslig", sier Thorup.

Praktiske og smarte løsninger

Noblesse 720 ble en båt hvor flere av løsningene i båten ble tegnet for første gang. "Jeg så behovene for å gi båten noen løsninger for å gi brukeren mer tilgjengelig plass, men også for å gi en båt som er enklere å bruke. Et eksempel på dette er de integrerte oppbevaringsrommene for fenderne bak ryggputene i cockpit".  

"En annen detalj vi jobbet lenge med var solsengen på fordekket. Her ønsket vi å gi tilgang til en ekstra sone av båten som kunne brukes aktivt. Vi kombinerte solsengen med lufteluken til kabinen, noe som gjorde at du får muligheten til god utlufting samtidig som du bruker luken som ryggstøtte", påpeker Thorup.

Badeplattformene var en del av en ny designlinje for Nordkapp. Thorup beskriver disse som en ny sosial sone av båten; "Disse fullintegrerte plattformene fungerer både som økt oppdrift samtidig som den skaper et større område for bading og soling. Plattformenes utforming var ble til en viktig detalj, som også gjør at bruken av akterdekket øker. Jeg la til komfortable puter og vips så har du to flotte solsenger hvor du enkelt kan utnytte late dager på sjøen". Thorup fortsetter: Noblesse 720 ble designet for å være en sosial båt, med stor U-sofa og disse badeplattformene. Her valgte vi å kombinere U-sofaen med en stor solsengpute, som gjør at du får en skikkelig king size solseng i cockpit. Her kan du også tilbringe natten, men først og fremst var tanken at her skal det være god plass til hele familien. Det tror jeg vi lykkes med"*.

*(Deler av utstyret kan være ekstrautstyr, red.anm.)

Thorup kan avsløre at kabinen i Noblesse 720 ble viet stort fokus under design-perioden og prosjekteringen. "Det settes i større og større grad krav til høy komfort i kabinen på en 7-meter daycruiser i dag. Disse båtene skal fungere godt som weekend-cruisere, og da ønsker du å ha gode komfortable puter, plass til oppbevaring, praktisk adgang til toalett, og ikke minst følelsen av luft og stor plass rundt deg. Som tidligere nevnt tegnet vi inn lufteluken til kabinen i sammenheng med solsengen på fordekket (lufteluken fungerer enkelt som kun en luke også, i tillegg til at den er godkjent rømningsvei) og har gitt kabinen to store vinduer som gir mye lys og en følelse av romslighet. Det er godt å kunne ligge i kabinen og ha referansepunkter utenfor båten gjennom de store vinduene"; sier Thorup.

En kjøreopplevelse hele familien vil bli glad i

Ett av de særtrekkene som ble dratt frem da båtmagasinene testet Noblesse 720 ved lanseringen var det smidige og effektive skroget. Skrogets design har tatt mye av tiden hos Espen Thorup; "Vi ønsket å lage en båt som skulle gå effektivt opp i marsjfart, og gli lett i sjøen. Båtens følelse av å sitte godt i svingene gjør sammen med det høye fribordet Noblesse 720 til en opplevd sikker båt. Og det er den også. Det er selve poenget med Noblesse 720; den er en familiebåt med trygge og gode kjøreegenskaper, til glede for både fører og passasjerer."

"Sammen med vindskjermingen, sun roof (soltak som en separat del av kalesjen) og en stor kalesje gir dette alle muligheten til å nyte late dager på sjøen, og ikke minst være skjermet når dårligere sommervær raskt kan inntreffe. Og det er vi vant med under en typisk nordisk sommer", avslutter Thorup.