Noblesse 830 – en kjøreglad båt med egenskaper du kjenner igjen fra Nordkapp

Noblesse 830, populært kalt N830, er designet med en V-bunn, hvor skrogvinkelen er 21 grader. Skroget holder en lett gjenkjennelig Nordkapp-kvalitet og oppleves som kjøreglad og samtidig behersket. Båten vil bli levert med følgende motoralternativer:

  • Singel 300 hk fra Mercury
  • Twin 200hk (400 hk totalt) fra Mercury
  • Twin 250hk (500hk totalt) fra Mercury

Alle alternativene gir Noblesse 830 et godt skyv og massevis av krefter der du trenger det. 300-hesteren gir deg en myk, sterk og komfortabel gange, mens 2x250 gir deg et vanvittig trykk allerede fra start. Her blir det helt klart mulig å velge både komfort og sport +.

«Tanken med denne båten var å ta det beste fra Nordkapp sine kjøreglade skrog og sette sammen med en topp moderne daycruiser, der god plass og smarte løsninger står fokus. Dette er alltid en krevende prosess, hvor de lave og tøffe linjene skal matche godt med båtens lengde og ikke minst at skroget skal oppleves som både responsivt og trygt. Dette var også fokus da vi tok frem Gran Coupe 905, og i Noblesse 830 føler jeg at vi har truffet godt med tilpasningene for å få nettopp en kjøreglad og romslig daycruiser.», sier Thorup.

Ronny Antonsen, utviklingsjef for Nordkapp-modellene utdyper videre; «Båten oppleves også som meget manøvrerbar og enkel i bruk, og kan utstyres med både baugpropell og hekkthruster, noe som gir deg muligheten til å snu i trange marinaer eller gjør det enklere å legge seg longside langs brygger selv i sterk vind. Mercurymotorene kommer med en fantastisk god og ergonomisk elektronisk gass/gir-spak og dette gir deg umiddelbar respons fra motoren. Konsollen er også kjempegod rent ergonomisk og gir god kontroll også under mer krevende forhold.»

 

Utstyr og muligheter med Noblesse 830

Noblesse 830 løfter utstyrsnivået fra Nordkapp til enda et nytt nivå, med flere fordeler for deg som båteier, enten du bruker båten til dagsturer, helgeturer eller som feriedestinasjon. Båten har utstyr som garantert løfter komfortnivået;

Webasto-varmer (ekstrautstyr) i cockpiten gjør at du har komfort-temperatur uavhengig av når på året du bestemmer deg for å dra ut på båttur. Her kan du strekke sesongen i begge ender og utnytte båten til fulle.

Varntvannssystemet (ekstrautstyr) i båten gjør at du får tilgjengeliggjort vann til oppvask, og ikke minst kan det være behagelig å dusje i varmt vann etter et bad eller som en del av morgenrutinen når du er på lengre turer. Du finner vask både på toalettet og som en del av pantryet. Pantryet har også en praktisk nedfellbar benkeplate som gir deg godt med plass når du skal lage mat eller vaske opp.

Solsengplasser. Noblesse 830 har virkelig mange steder for å kunne slappe av, vår favoritt er definitivt solsengen i baugen, hvor du kan vippe opp ryggen (ryggen av solsengen er også lufteluken til kabinen). Her er det plass til 2 personer med god margin, og er et flott utgangspunkt for å sitte enten du ligger på svai, på dregg eller bare følger strømmen. Du finner også stor solseng i cockpit, og båten har på lik linje med lillesøsteren 720 solplasser med puter på badeplattformene.

«Vi ønsker å skape de sosiale sonene som gir deg både plass og lyst til å ta med deg venner og familie på tur. Her skal du ha en følelse av romslighet og kunne ha mange med deg uten at dere går oppå hverandre», sier Espen Thorup. Han fortsetter; «pantryet er plassert slik at du skal kunne stå og lage mat og samtidig være en del av den sosiale settingen rundt bordet eller på akterdekket. Det er også god ståhøyde under kalesjen, selve gulvet på akterdelen av cockpit er senket ned nettopp for å gi deg romfølelse og plass til å kunne bevege deg rundt», avslutter Thorup.

Putene og deres utforming oppleves gode, myke og tykke nok. Du sitter godt i førerstol og i setene under kjøring, og utformingen av putene gir en god sittekomfort over tid, noe som er viktig når du for eksempel ligger i havn og skal sitte lenge rundt middagsbordet.

Kabin – separat toalettrom, stor sengeplass og stikkabin

Noblesse 830 fortsetter i trenden med å tilby separat toalettrom, men båten er også utstyrt med en praktisk stikkabin. Selve stikkabinen er 2 meter dyp og 1,4 meter bred, så dette er virkelig en stor og romslig dobbeltseng, hvor barna eller gjester i båten kan sove godt. Stikkabinen har et vindu ut mot akterdekket som slipper lys inn og høyden på kabinen gjør at det er komfortabelt å sove der. Båten kan bestilles med ekstra overmadrass, slik at du øker liggekomforten ytterligere.

Konklusjonen: N830 er en innholdsrik, praktisk og sosial båt som raskt blir en virkelig god turkamerat

Etter noen timer på sjøen med Noblesse 830 finner vi raskt ut at den oppfyller kravene som en kunde av en daycruiser stiller:

  • Båten har godt med plass, er praktisk og oppleves som en sosial båt
  • Kjøreegenskapene er typisk Nordkapp, med sportslighet i fokus og opplevelsen av alltid å ha god kontroll
  • Komfortnivået er høyt, med gode puter og høy komfort både i sitteområdene og i sengene.

Noblesse 830 treffer godt på alle punktene vi har på vår liste og er en båt du kommer til å ha glede av i mange år. Og den blir definitivt et hjertelig medlem av familien, og en virkelig god turkamerat.